DE PRAKTIJK IS GESLOTEN!

HOMEOPATHIE

Homeopathie is een geneesmethode die uitgaat van het principe dat het gelijke met het gelijkende genezen moet worden. Dat wil zeggen dat een ziekte moet worden behandeld met een stof die in staat is dezelfde symptomen op te wekken als de symptomen waar de patiënt aan lijdt. Zo wordt het lichaam tot zelf herstel geprikkeld.
In de homeopathie kijk je dus niet naar 1 klacht maar naar de hele mens. Homeopathie zoekt ook naar de oorzaak van symptomen en de omstandigheden waaronder een ziekte ontstaan.

Een eerste consult duurt een uur tot anderhalf uur. Een vervolgconsult duurt een half uur. Aan de hand van het verhaal van de patiënt en het lichamelijk onderzoek wordt het best passende homeopathisch middel gekozen en advies gegeven.

Homeopathische geneesmiddelen werken door verdunningen van het oorspronkelijke product. Dit maakt de homeopathie een veilige vorm van geneeskunde. Als er bijwerkingen zijn, zijn ze vaak mild en van korte duur.

Homeopathie kan dienen als primaire behandeling of ter ondersteuning van de reguliere geneeskunde. Klachten die vaak voorkomen zijn vermoeidheid (Pfeiffer), stress, menstruatieklachten/overgangsklachten, hoofdpijn, verkoudheden, oorontstekingen en huidklachten (eczeem). Natuurlijk kan homeopathie ook ondersteunen bij depressie, angsten, slaapstoornissen, concentratiestoornissen en gedragsproblemen bij kinderen.FAMILIE OPSTELLINGEN

Naast de homeopathie is Annemarie ook bekend met het begrip familie opstellingen.
In 2005 is zij begonnen met de opleiding voor systemisch werk.
Als persoon ben je niet alleen op de wereld, maar ben je energetisch verbonden met het systeem waarin je opgroeit, leeft of werkt.
Het systeem (mis)vormt je. Door een opstelling kan je het systeem zichtbaar en voelbaar maken, waardoor er bewegingen plaats kunnen vinden die helend zijn.
Een familie opstelling kan helpen met het geven van inzicht op je eigen plek in het groter geheel (gezin, werk).